Friday, 2 December 2011

If dream comes true...

Cepat sngat masa berlalu..i already at Uitm KT.. And now saye dah jd senior part 4 in textile dpartmnet..

Today is my birthday..!! saya dah melangkah meninggalkan zaman kanak-kanak rebina..umo pon meningkat dan menjadikan saya seorang yang lebih dewasa..maybe..hehe     
                          
Emm i hope my dream in my dream comes true..

saye pernah mimpikan suasana yang tenang di sebuah sungai or tasik..then, all my family members berkumpul..masa tu tok ku mi, tok ku eil, wan, tok, ayah, umi, adik2 yang tersayang ada... suasana tenang sangat..tak de orang lain pon kat situ melainkan family kitaorang.. then diorang buat suprise party for me.. im so suprise but im really really happy...saye tak pernah rasa happy macam tu sepanjang hidup ni..kitaorang make a wish then main kek,,nyayi n sepanjang hari tu kitaorang enjoy..kat situ juga air mata berlinangan..sebab terlalu happy..
tapi mimpi ni semata-mata mimpi...bila saye bangun, air mata still mengalir..tapi air mata yang reality bukan sebab happy tapi sedih.. mimpi ni takkan jadi nyata! Sebab tok ku mi, tok ku eil dan wan tak de kat dunia ni lagi..dan mungkin mereka gembira di alam sana...semoga roh mereka dicucuri rahmat.. amin..

1st time rasa sedih nak sambut my birthday this year..maybe sebab this year i smbut birthday alone without my beloved family.. but its okay.. i sambut my happy day dengan puasa..Dan berharap hari ini,esok an selamanya akan diberkati oleh Allah swt.. J

Thursday, 17 November 2011

APE NI.!!

Ok. now perasaan bercampur baur..! 
i pon tak tau kenapa..rasa macam nak marah je..
buat tu tk kena.,,buat ni tak kena..aarrrrhgggh.!! 
boleh jadi gila tau tak kalau macam ni je..! 
apesal ngan aku ni..! 

huh.!
no komen..!!

mood :: Off..(bad mood).!

Wednesday, 2 November 2011

guD NitEz mY LovEly aTiN..

Sekarang ni, waktu tidurku dah berubah..
mula-mula balik cuti sem, pukul 2/3pg pon still tak dapat sleep,,
tp sekarang ni, pukul 10.30/11 mlm da rasa ngantuk sangat..
so bile ade yang ngantar mesej or call pukul 12 lbh tu nasib la kan..memang tak berbalas la
sebab saye dialam mimpi ketika itu..hehe

ok kite masuk ke tajuk utama,,td tu intro jew... ^_<

semalam,,masa tengah khusyuk sleep tiba-tiba ade mesej masuk,,mula-mula tu malas nak tengok tp ntah kenapa pegi bukak jugak la inbox tu.. hah.! memang best la..terus terjaga tengok mesej.!
hehe ngade jew kan..
si dia hantar msg. tp i tak balas pon..malas la..
dia juz wish gud nyte jew n ade la kata-kata romantiksss skit-skit..hehe
dah lama dia tak hantar msg..igtkan dah lupakan i yg kt sini..haih.! 
sebenarnya dah tak ingat sangat kat dia..mybe sebab dalam cuti ni kitaorang tak contact kot..

hah dah tu.! tak pasal-pasal si dia masuk dalam mimpi...dah la mimpi best pulak tu..
ape la mimpi ni,,bila orang dah nak lupakan si di,,datang pulak mimpi camtu..terus tak dapat lupa..
tp dalam diam still hope mimpi tu akan jadi btol-betol..hehe




Monday, 24 October 2011

my heart goes mmm..

Emm tak tau la ape yang sedang aku fikirkan..kadang-kadang terasa dalam hati dan perasaan ni kosong..NOTHING..!
tak tau kenapa.. rasa macam diri ni bukan lagi aku yang dulu..banyak sangat yang berubah..
perjalanan masa yang mungkin membuatkan diri rasa macam tu kot..emm ntah la..
aku dapat rasakan aku mula hilang keyakinan bila aku bersendirian dan rasa macam argghh ntah la..
tak tau macam mana nak gambarkan perasaan aku ni.. rasa susah sangat sebab aku sendiri pon tak dapat nak faham.! 
rasa macam diri ni dah merajuk dengan diri ni..tak faham dah aku.! 
WHY??? 
ape la pulak masalah yang nak melanda ni? ni yang malas ni. haih >.<" 

m/s t0 myself ::-
 insyaAllah aku akan sentiasa akan doakan yang terbaik buat diri ni..
hope u can get back diri yang hilang buat sementara waktu tu,,and try to be the best k..trust urself.!
 aja-aja fighting.! 
amin~

Tuesday, 18 October 2011

lunch tyme ^_^


Tak tau nak msak ape..fikir punye fikir tercipta lauk-lauk ni :) emm sedap wo0..haha

lauk lunch semalam  ::
-sayur campur
- sotong celup tepung 
-ayam madu
-daging bakar

-sotong celup tepung
-ayam madu
-daging bakar
lunch hari ni ::
- sotong goreng
- ayam pedas 
-sweet sour (ikan)
-tauge kicap

-sotong goreng
-ayam pedas
-ikan sweet sour


Thursday, 13 October 2011

He do it again!

Wah spe pulak la kali ni yang nak diceritakan kan..?
dulu masa zaman sekolah, dia ni la kira salah sorang dr fans i..huhu
hehe takde la..nothing special bout him..
biasa-biasa je..tak hensem pon.! 
tp baik la..caring skit,kira ade la skit ciri-ciri gentlemen tu..hehe

Dah lama gile tak jumpa dia. last kitaorang jumpa masa ambik result SPM. 
tu pon tak cakap. senyum je.
lepas dari tu, memang tak contact langsung, sampai la dia add kat fb. 
sampai la sekarang ni. kadang-kadang best jugak layan dia
 tapi kalau mai perangai gatai dia tu, ha malas nak layan.

Ade ke ajak anak dara orang pegi dating,?
slumber dia je..ajak dating..amboi.!
ha ni yang tak suka ni. kalau nak ajak dating tu sopan santun la sikit cik abe wei.!
tapi memang saye tak suka orang ajak dating ni.
sory la ye. im not interested.! 


*mybe ni kot penyebabnye saye tak couple sampai sekarang. 
bukan jual mahal,tapi...........................
ntah. hehe >.<"

Tuesday, 11 October 2011

Ma Boy..

Bertambah lagi la koleksi lagu korea kat dalam fon saye nie~~ hehe
now tengah layan lagu-lagu BigBang and Sistar..
seriusly,,! best gile-gile..sekali dengar, ulang 5 kali..haha

Boleh pulak pagi tadi masa dengar lagu Ma Boy-Sistar19,,
tercetus resepi baru..dasyat kan..
kalau idea tu nak datang, memang tak payah susah-susah cari kan..hehe

So, tengah hari tadi terjadi la resepi baru..risau gak masa nak buat tu..takut tak jadi,,kang bazir pulak..
emm tp still try to do :))

Menu hari ni ---->  1 . Ikan kukus masak masam pedas (tatau nak letak name ape)  
                                       ---->  2. Sup Ayam Makaroni




korang pon kalau rajin try la..sedap..hehe
* lepas ni dah tak takut nak try new resepi :))

Monday, 10 October 2011

no komen~

Ok,sepanjang cuti sem ni, secara rasmi saye dilantik sebagai pembantu rumah.. ><
yes. im like bibik tapi keje ringan skit la..hehe
my rutin harian sepanjang 4 hari ade kat rumah ni..
bangun solat subuh, pastu basuh baju..then kemas rumah, sapu sampah, mop lantai..
then rehat jap,,,pkol 12 smbung balik. masak..!
 yes yg ni i suke..hehe
menu hari ni ------->

 ayam n daging kicap + blackpaper :))

ikan bawal goreng jew..tapi ramuan die special skit..heehe


emm takde la sedap sangat pon kan..tapi boleh la....
esok nak masak ape pulak ea? 
kalu rajin esok akan diupdatekan ye..hehe
^_^

Friday, 7 October 2011

Keep Thinking..

"Dia adalah insan yang terbaik yang pernah hadir dan yang terbaik Allah pernah bagi untuk saye."
 Ya Allah ...
seriusly, knp ayat ni asyik bermain dalam fikiran.??
Dari pertama kali saye dengar ayat ni diucap, sampai la sekarang, ayat ni sentiasa saye ingat. 
Im really sorry about that. I hope u can find someone better. 
Mungkin Allah ambil dia sebab nak uji awak dan nak bagi someone yang lebih baik dari dia. 


Thursday, 6 October 2011

emm....

Semalam i enjoy my day with Bollywood..hehe
Just layan cite Love Aaj Kal  and Kal Ho Na Ho je..
I think dua-dua cite ni best sgt...
bile tengok adegan romantik tu,terasa la jugak nak ade pakwe kan~hehe
hope he come to my life quickly..
i dont know who's he,but i keep pray that he can be the best man in my life..hehe
~~keep searching..~~

N semalam jugak, i chatting ngan mr C..he keep saying that he miss me..
bosan la..i just anggap dia member je,tak lebih dari tu..
i hope he can understand....

Wednesday, 5 October 2011

oN vAcAtiOn~

salam..
hello hello..
lamanye tak update blog..
sory la..banyak sangat membuatkan saya buzy..
i baru habis FINAL EXAM for this sem..
YES! akhirnya sem 3 dah abis..
banyak benda yang best jadi dalam sem ni..
walaupon takde la menarik sangat..tp still best..

semalam b4 naik bas,,
smpat lepak-lepak ngan Zuli n her boyfriend, Tehah Rock, Nadiah, Adi and  Eyka..
sem ni, i banyak spend time with Zuli n Tehah..
banyak juga SECREt2 yang dkongsi with Niey and Mon..
yes they are BEST member 4 this sem..

thanks jugak 4 my ro0mates..Wani,Kak Amal n Kak Ira..
coz sudi layan my karenah yang ala-ala mak cik + kanak-kanak..hehe
hopefully we'ree success 4 this sem..result sem ni mesty GEMPAK..hehe
n hope  sem depan dapat ro0mates yang best-best like korang.. ;)

so, n0w im 0n vacati0n..
spanjang 1 bulan ni,,insyaAllah every day i akan update blog.hehe
as usual at smester break,,
coz takde ape yang nak dibuat masa cuti sem ni..so on9 n surf intrnet je la..



Friday, 15 July 2011

...you may be...

yup..
im still single..
but now dlm ati ade taman + butterfly in stomach..
heart to heart,,honey..
so wait n see..hehe

Sunday, 10 July 2011

feel like ABC =.='

hidup ni trlalu bnyak cabaran yg kdang2 kita sndiri tk sanggup nk hadapi..bnyak bnda yg diuji tnpa kta expecting bnda tu akn trjdi..n i rsa mcm nk ngisspuas-puasnya sbb rsa mcm tk kuat nk hdapi ujian ni..

baru2 ni i khilngan seorang yg sgt brmkna dlm hidup i..tarikh krmat bg i 6/7/2011,, i khilngan datuk sblh ayah (wan)..dan i tk sngka khilangan dy scepat ni..dan yg pling i trkilan, i tk dpt tngok arwah..dy bnyk bg smngt n drongan kt i..trlalu bnyak jsa arwah yg tk smpat i nk blas..emm ;''(
arwah meninggl msa zohor n dkbumikn lps asar..n i plk blik sna mlm tu..
bnyk sngt andaian yg brmula dgn 'KLAU LA' yg brmain dlm diri i..
...klu la i smpat tngok...
..klu la i bljr dkat2 sna...
...klu la umi bg tau awl...
..klu la wan tngu smpai mngu dpn...
..klu la smua ni mmpi je...
n bnyak lg andain yg sntiasa brmain dlm fkiran i..
i sntiasa mndoakan ksjahteraan arwah wan d sna..
 i still kna trima tkdir ni n redha dgn pmrgian arwah..n i fham prcaturan yg dbuat oleh Allah utk i..

spnjang pjalann i blik ke sna,,smthing that i tk tau la..nk ckp happy tu ad la skit,,n little bit exciting about him.
tba2 je rsa dlm ati ni ade tman..hihi
at least,,'dia' dpt kurangkn ksdihan dlm ati ni..
seriously,,i tk sngka lngsung bnda ni akn jd..
n tk sngka dy nmpak my tears last nyte..
btw thnks 4 him sbb bg happy ati ni..
n i will always rmmber ' BE STRONG HONEY' hehe

and now i da mula faham apa tu erti khidupn yg sbnr..i mula bljr mnerima takdir
 wlaupon hkikatnya phit utk dtelan..
n kt sni hnya knangan brsma arwah akn sntiasa brada dlm ingtan.

''to arwh wan,, luv u wan..thnks 4 evrthing..n atin nk mnta maaf dr ujung kaki hngga ujung rmbut spnjang wan jga atin,atin bt slah ngan wan..atin akn sntiasa mndoakn wan kt sna..insyaAllah''

'' n to u honey,thnks 4 ur support...at least awak brjya pjuk ati sy utk trima suma ni..thnks gak sbb awk sdikit sbyak dpt cairkan ati sy..hee x de la men2 je ^^ "




Sunday, 12 June 2011

aLooHaaaa

halo halo.
lamanye x update blog..hihi nk kata sibuk tak de la sbuk mana..lgpon asgnmnt x de sgt..hmm bnyak prkara yg dh jadi sjak i msuk balik u..hmm ok la..dah 3 mnggu ade kt sni..x sngka dah part 3..wahh jd SENIOR..hihi 

hmm result i sem lps? alhmdullilah la..3.37 n yg pntng x de rpeat :) n sbjek sem ni nmpak cam snang je tp adoii.rumit skali,,nak2 bel, adus sshnye..i will try my best this sem...hopefully :) n i hope i will get DL this sem....insyaAllah :)

n 1 kjutan gak la bg i bila i sorang je bdak AD PaRt3 yg stay kt blok kasa..tp still dok ngan romate lama,cuma ade new romate nma dy wani..tukar ngan ebah(romates lma)..hmm ok la best gak dok ngan romates wlaupon mmber2 i rmai yg kt sutera..best la jgak duk kt blok ni..i pnggil blok kasa,KASA INN n blok sutera plk,,SUTERA INN..hihi sja ja suka2 pnggil gitu..sbb t bla asgnmnt da bnyak i akn stay kt blik myn,niey,trah n yati...hihi

next story,, ha ni yg best nk cita ni..ari sbtu mlm lps,i g tngok bola..wahh mmg best la..rsa cam duk kt stdium..pnyokong klntan+ tganu meriah gila..smpai naik bulu roma msa dorang sorak (msa klntan msukkan gol) rsa cam nk blik je tyme tu..seriusly i rsa suasana yg len sgt..best tp mnakutkan..x sngka bdak laki ni finatik bola gila2 pnye..n mlm tu ade la MR S..wah i smpt la smbang ngan dy jap..sbnrnya i tkut nk smbang ngan dy..muka grang tp klu chat aduhh..x de la grang tu..haha i rsa dy je yg brani pnggil syg kt i wlaupon i 100 kli org ckp org x suka dy pnggil org cam tu..hish ketegaq sungguh..haha k dah2 stop hal dye..bkn ensem pon..tp ntah la. x sngka gak dy cam tu..hihi

k skrg i dgosipkan dgn MR C..wah gitu..haha ntah la i rsa dy biasa2 je ngan i..tp org len yg nmpak n dorang ckp d way dy ckp n pndang i tu lain..i x rsa ape2 pon bila ckp ngan dy..tp sll gak dy ckp bnda2 yg rmntik,,pergghh mmg best la..haha tp yg pnting dy ikhlas nk kwn ngan i kn..bia la org nk ckp ape pon..yg pnting i tau,,i ngan dy x de ap2 slain jd mmber kn.. :)

k la mls dah nk tulis,.hihi pdhal bnyak g nk cita ni..hmm x pe la..len kali je..huhu :)


Monday, 23 May 2011

ngEeee..!

errr....
my parents da tnya psal result..
isshh ingatkan dah lupa dah..
sumpah takut gile bla fikirkan psal result..
klau tak dapat dekan pon x pe asalkan dapat 3 pointer..
actually risau gak sbb sem ni ssh skit..
hope sgt dpt result ok sem ni..
insyaAllah... :)


Thursday, 19 May 2011

SAAT TERAKHIR..... :''(

Pg td, ade iklan sinetron NIKITA..hmm mcm best je sbb ada :)
ex-bf i..huhu 

DUDE HARLINO

Dah tu, ptg td ingatkan nak tngok la..pastu terlupa..hihi
aleh2 tertarik pulek ngan lgu dy..best kowt..! 
tjuk lgu dia SAAT TERAKHIR- ST12

Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikitpun ku bayangkan
Kau akan pergi tinggalkan kusendiri
Begitu sulit kubayangkan
Begitu sakit ku rasakan
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

Dibawah batu nisan kini
Kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup
Ini terjadi karna ku sangat cinta

Inilah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan
Selamat jalan kasih

Satu jam saja
kutelah bisa cintai kamu kamu kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup

Satu jam saja
kutelah bisa sayangi kamu..... di hatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
di hatiku......

Monday, 16 May 2011

ANTARA KAU DAN DIA - PART 1

Aku Arisa dan ini kisah aku…

Tengku Hariz Iskandar, bagaimana harusku perkatakan tentang lelaki ini?. Dia seorang yang  penyayang,hormat orang yang ada dikelilingnya dan baik hati budinya .Sepanjang persahabatan kami, tidak sekalipun dia mengambil kesempatan atas diriku, malah mempertahankan aku walaupun kadang-kadang aku yang bersalah. Aku mula terfikir adakah dia yang diutusan Allah untukku tapi dia terlalu sempurna buatku.

Is : Abang  tak paksa Arisa untuk terima abang. Abang dah cakap dengan mama papa yang Arisa nak sambung study dulu,baru Arisa nak fikir pasal benda lain tapi diorang still ngan keputusan diorang. I already try my best but im sorry…

Arisa : Tak ape la bang. Arisa pun dah  fikir pasal benda ni. Kalau kita bantah pun,family kita tak nak dengar so I think kita teruskan je plan parents kita tu. Arisa tak kisah asal abang dapat terima Arisa.

Keluarga kami telah lama menjalinkan talian persahabatan . Papa Is  adalah teman baik papaku sejak dari sekolah rendah lagi dan Is adalah teman sepermainan abang long aku,Asyraf. Jadi, mereka sudah lama merancang untuk jodohkan aku dengan Is.
Sebelum ditunangkan dengan Is, aku membuat perjanjian bahawa, aku akan bertunang dengan syarat aku harus dibenarkan untuk sambung belajar sehingga mendapat segulung ijazah,baru aku akan bersetuju untuk berkahwin. Pada mulanya,keluarga aku membantah tetapi setelah berbincang dengan keluarga Is,mereka akhirnya akur dengan permintaanku .
Pertunangan kami berlangsung masa aku cuti sem (part 3 diploma). Walaupun terlalu muda untuk itu tetapi aku harus menerima kenyataan bahawa aku adalah tunangan orang. Sebenarnya aku kesian dengan Is, kalau ikutkan hati aku suruh je Is kahwin dengan orang lain..

Arisa : Abang,betol ke tak menyesal  pilih Arisa? Arisa kesiankan abang. Tak pasal-pasal abang kena tunggu bertahun-tahun baru boleh kahwin. Arisa tak kisah kalau abang ada pilihan hati abang. Arisa faham. Kita boleh bincang balik dengan parents kita.

Is : Arisa, pilihan hati abang  adalah Arisa. It’s okay la. Kalau Allah dah tuliskan takdir kita macam tu, kita kena terima. Abang percaya kat Arisa dan abang yakin dengan keputusan abang. Arisa tak payah risau okay.
………………………………………………………………………………………………………........
Hari ini mama,papa dan Is menghantar aku pulang ke U setelah 2 bulan bercuti.

Mama : Arisa, mama nak pesan lagi sekali, jaga perangai tu, jangan nak buat sesuka hati macam orang bujang. Ingat, risa  dah jadi tunang orang. Ma tak nak risa still bt perangai gila-gila tu. Tukar attitude tu skit tau. Mama buat suma ni untuk kebaikan risa. Ma selalu fikirkan yang terbaik untuk Arisa. Ingat tu..

Arisa : InsyaAllah ma,risa akan ingat pesan mama tu..Kalau ada apa-apa nanti risa call mama ye.

Kemudian bersalaman dan berpelukan. Is hanya memandang perbuatan aku dan mama. Daripada rumah hingga ke U mata dia tidak lekang melihat aku. Dia hanya melihat tanpa pesan apa-apa padaku sehingga kereta hilang dari pandanganku. Sedang aku mengemas barang-barang,tiba-tiba kedegaran lagu Back At One menandakan mesej masuk.

Syg, sory if I  did not say anything just now. But ade smthing yg abg nk bgtau risa. Sbnrnya papa hntar abg ke London sebln. esok abg bertolak pegi. Sory abg tak smpai hati nak bgtau risa dpn2 td. Tp abg janji abg akn sntiasa call my beautiful angel ni.. mlm ni abg call..jgn marah aaa….i alwys luv u..
Ur  future husband J IS….
Is memang selalu begitu. Aku sudah faham benar dengan sikapnya. Dia tidak sampai hati memberitahuku tentang ini kerana aku akan menangis di hadapannya. Tapi aku tahu dia lakukan semua ini untuk kebahagianku. Aku harus tabah di sini tanpa dirinya.
……………………………………………………………………………………………………............
Hari ini hari pertama aku memulakan semula kuliah. Aku mulakan hariku dengan penuh ceria dan semuanya berjalan dengan lancar. Tapi ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari.
Petang itu, aku dengan teman baikku,Dini, masuk ke cafĂ© untuk minum petang.

Arisa : kau nak minum apa? Makan? Aku pegi belikan.

Dini : aku nak air Nescafe panas dengan krim puff. Thanks Arisa.

Aku tak tahu bagaimana aku berjalan,tiba-tiba aku terpijak kaki seorang pemuda di situ. Dia tidak berkata apa-apa tapi reaksi mukanya menunjukkan dia menahan rasa sakit ambil memegang kakinya. Mana tidaknya, kuasa high heels 4 inci memang berbisa.Aku meminta maaf pada lelaki tersebut.

Arisa : Im sorry. Seriusly saya tak sengaja. Betul ke awak tak apa-apa ni?

Akif : yes,its ok just a small matter.. Sikit je ni, nanti ok la tu.. By the way, Im Shakir Arif,just call me Akif.

Arisa : owh, im Puteri Marisa Dania, call me Arisa. Ok la tak de apa-apa saya balik dulu ye. Assalamualaikum.

Akif : Walaikumsalam.


Kami sempat berkenalan tapi hanya tau nama je. Tak boleh nak berkenalan lebih-lebih, aku bukan bujang lagi sekarang. Paras rupa boleh tahan kacaknya.  Muka kacukan,ala-ala brat pitt + korean + arabic sikit. Sampai saja di meja, Dini terus bertanya tentang Akif. Siapa tidak kenal dengan Dini Mawaddah, dia boleh dikatakan penyiasat no 1 dan pemaklumat terbaik di kampus.
       Selepas kejadian tersebut, aku sering berjumpa dengan Akif. Boleh dikatakan setiap hari aku berjumpa dengannya dan hanya senyum menjadi tajuk utama bila kami bertemu.
………………………………………………………………………………………………………........
Malam itu, aku dan Dini khusyuk menonton filem hindi, Mohabbatein. Aku dan Dini memang meminati filem-filem hindi. Tiba-tiba telefon bimbitku berbunyi. Aku fikirkan Is yang menelefonku, tapi di skrin menunjukkan nombor yang tidak dikenali. Aku pun menjawab panggilan tersebut.

Arisa : Assalamualaikum. ye, nak cakap ngan sape?

Akif : Walaikumsalam. Hmm ni Arisa ke.? saya Syakir Arif, Akif . Ingat saya tak?

Arisa : a’a ingat. ye ada apa call saya?

Akif : saja je. Nak borak. Arisa busy ke?

Arisa : Hmm busy la juga..len kali je la ye..sorry

Akif : its ok. saya yang patut cakap sorry sebab ganggu awak. Kalau awak busy tak pe la. Lain kali je saya call ea. Assalamualaikum.

Arisa : Waalaikumsalam.

Macam mana dia boleh dapat nombor aku ni?Sapa yang bagi? Hah, ni mesti Dini yang kasi kat dia ni. Ishh si Dini ni, nak kena ni.

Arisa : Dini, cube kau teka siapa yang call aku?

Dini : Ala mesti Is kan.

Arisa : Bukan la. bukan is,orang lain. aku nak tanya  kau, kau ada kasi nombor aku kat sapa-sapa tak?

Dini : hmm kalau aku kata ada, kau marah tak?

Arisa : DINIIII!! Aku dah agak, mesti kau yang kasi nombor aku kat dia kan. Nape kau kasi,dah tu tak minta kebenaran aku pulak tu.!

Dini : Ala sorry la. Aku bukan nak bagi sangat pon. Tapi dia yang bersungguh minta nombor kau. Mula-mula aku tak nak kasi, tapi bila dia merayu banyak kali kesian juga aku tengok. Aku kasi je la. Sorry ea.

Arisa : tak pe la. Tapi kau janji, lepas ni kau jangan buat apa-apa or bagi apa-apa yang dia minta. Aku tak suka la. Aku ni dah jadi tunang orang. Aku tak nak la buat perkara macam aku bujang dulu. Aku harap kau faham.

Dini : ye la. Aku janji..promise..!

Aku dan Dini memang tak merahsiakan apa-apa. Aku dengan dia bagaikan adik beradik.
………………………………………………………………………………………………………........
Walaupun telah banyak kali aku menolak lamaran Akif, dia tetap nekad. Dia membuat pelbagai cara untuk menawan hatiku. Aku bukan tidak mahu memberitahu hal sebenar tapi hal ini terlalu private untuk aku kongsikan dengan orang lain. Tidak siapa tahu aku sedah bertunang melainkan Dini.
Aku mula rimas bila setiap hari ada saja bunga mawar merah, kad, coklat dan hadiah lain yang diberikan padaku. Paling tidak pun, Akif akan menyanyikan lagu-lagu favourite aku. Jauh di sudut hatiku, aku tertarik pada dirinya. Tapi mustahil bagiku untuk menerima dirinya....

*will be continued

Tuesday, 10 May 2011

iSshh..!

eeii, npe la x de idea ni??
dah 4 ari 3 mlm, cite yg aku nak create tu x bjln..haiisshh
cam na nak siap..! adoyaii.. kna bt smthing ni..!

 * hope dpt siapkn cite tu scpat mngkin..huh..aja-aja fgthing :)

Monday, 9 May 2011

sWeEt..(^_^)

td tgh khusyuk i bls komen2 fans kt fb, (trlebih sudah,,hihi)
tba2 POP (sounds chat)..
wah, cu teka spe tgur i?hihi
hmm da lama ktaorg x on9 sme..

pstu,,cam besa la..dy tnya soklan yg stndrd org tnya.. 
shat?, cam na cuti?, dh mamam ke blom? haha smthng like that la..

dah tu, x sngka dye tnya soklan cepu mas.! 
......nk tnya skit blh? atin dah ada yg punya? 
haha mmg best arrhh soklan dye..
i pon jwb la..asl tnye soklan cam tu?, bt msa ni, blom sbb atin x nk trikat ngan spa2..
jwpn cam artis kowt..haha
pstu i ubah topik..i tnya dye kt ner..
dye ckp dye kt scret rcipe ngan dgn fotographer n client2 utk shoot gmbar..
pstu dye ckp dye tgh mkn fvourite cake ktaorg.

!!..CHOCOLATE CAKE..!!

tp seingat i, i x pnah kluar mkn or bg tau dye pon my fvourite cake..tp x tnya la plk soklan tu kt dye..
tlupe..hihi =.="

pstu dye tnya, atin pandai bt banana split?

BANANA SPLIT?? ouh nO.! yummy..!

i ckp la, x pndai sbb x brp nak suke..huhu
dye ckp blaja la, t nak try banana split buatan atin..
i x tau la ape kena ngan mamat ni mlm ni..x penah2 tnya soklan cam ni..haiishh
 pastu, i mnx diri nk out..my umi mnx tlg bt smthing..
i juz psan kt dye,,

tke care ea..jgn lupe rest!
keje elok2 ye :)
aja2 fghting..!
krim slam kt family ye
as-salam :D

pstu i off9..ttup muka buku,,hihi :)

* hope dye keje elok2..alwys take care, n dpt rsult gempak utk sem ni..insyaAllah :)












aigOoO =.="

dh sminggu lbh i kat umah..
stiap ari sma je... 
bngun pg (gUd MorNing ^^)..!
bt keje umah..!
tgh ari MASAK..!
dh tu on9, wtchng tV...!
seriously BORING~ aigOo =.= "



Friday, 6 May 2011

Yeah...!!

Ari ni bke je mata, my beloved umi dah ajak g jln2 kt sg petani (sp).. 
yeah,!!
frst place ktaorg g a'lamoda..like like like ^_^


cantik sgt kain2 kt sna, 
al maklum lah,, i ni org txtile, so bla tngok kain2 ni trexcited kejap..huhu
Umi ckp juz nk srvey price 4 kain bju rya.


tngok2 ambik kau 6 psg kain dye bli..hmm pdan la ngan 2 jam dok dlm tu..huhu 
dsyat btol..!!
hmm kain bju rya 4 my umi 2 psg.,(biasalah my umi yg vogue lg gorgeous) huhu
4 me 2 psg , ^^
4 my sis aan n fzah sorg 1 psg je..korang bdak2 1psg sudehh..huhu ^^

dah tu, ktaorg g village mall, 
pstu ktaorg g pekena nsi kandar kt subaidah..
perrhh mmg best!!
 lma gile kot x mkn nsi kndar..huhu
ilang la diet i..hmm x tau la ;p
dah tu, sblom ktorg blik umah, ktaorg g umah my beloved tok n wan..
lma sgt x jmpa diorg..rndu kowt..huhu

* wlaupon pnat skit, tp best sbb dpt g shopping..huhu



Thursday, 5 May 2011

LAGI..!!

Hmm mlm ni dah 3 org propose i jd makwe diorg..haishh sdeh btol.!
 tp tiga2 i reject.! pdan muka..!muahahaha
 (adoyai ,,jhat la plk) 
seriously, bkn sngaja nk tolak tp blom ade kekuatan arr nk kpel..hmm 
ade sorang ni dh 2 kali dye mnx tp nk wat cam na....takdir je la cik abe weii...!
skali lg i nk ckp ngan u guys,,


i x brniat lgsung nak reject .. i sbnrnya rsa srba slah sgt2..
 tp klau i dah brsdia, i ckp kt u guys ye :)
thnks sbb still jd mmber i wlaupon kna reject..huhu

*InsyaAllah klau ade jodoh antra kita, bersatulah kita... ^_^



Tuesday, 3 May 2011

Memilih ^_^"

Rmai yg x caye bla aku ckp aku x couple. mmber2 aku ckp aku ni memilih sgt.! dah la memilih, taste plk tnggi!..stiap kali ade guy yg propose ,aku ckp 'x pe la, blom tdetik hati nk couple'. bkn niat hati nk reject cam tu je, tp blom bsedia. nk bt cam na?

My parents ade pesan, ' awk tu kt tmpat org, jga diri elok2.. jgn nk couple2, dh la x knal spa2 kt sna..klau jd apa2 kt awk tu kan ssh..! stdy dlu..t lps2 ni nk couple ke nk kawin pon blh.!' sbb tu kot aku rsa mcm x pe la klau aku x couple pon..tp tringin gak. tngok mmber2 ade couple..huhu

taste tnggi?? mna ade.. biasa2 je. yg pnting, dye msty briman, bkerjaya, ade budi bhsa, dr kluarga yg baik, syg i, hrmat i n org tua..tu dh cukup.. klau rupa pras plk, x nak la ensem sgt, ensem skit pon jadi la..huhu
klau aku ckp aku nk mamat yang macam diorang ni ... :

BRAT PITT


 SHAH RUKH KHAN

LEE MIN HO


MARK FEEHILY 

body cam aaron aziz,
tnggi cam fahrin ahmad..

tu just main2 je..klau x dpt pon x pe..tp klau dh takdir nk bg someone yg cam tu,, blh je..i x ksah..huhu

* hope dpt someone trbaik n syg i dnia n akhirat..of coz!

Monday, 2 May 2011

Slmt Tnggl..Hmmm =''(

Msa i tgh khusyuk msak tgh hari td, i dgr 1 lgu ni kt radio Era..best.! tba2 je hati ni trsntuh bla dgr lirik lgu tu..hmm ntah la. tba2 je rsa sdih..

 Lps je siap masak, i trus bka lappy, cari lgu tu..mmg best! tjuk lgu dye Selamat Tinggal - Dina + Zizan Raja Lawak :)


Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dakapanmu sayang)

Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

EXCITED....! MUAHAHA

 X sngka i dh ada blog..! hihi
slma ni just tngok blog mmber2 je..
tringin jgk nk bt..
nmpak cam best..!
akhirnya trdetik hati ni nk bt blog...! ^_^

*hope dpt sll share kt sni  =)